Willem Dieperink

Willem Dieperink Sinds 2009 is Willem Dieperink (1949) zelfstandig coach, verliesbegeleider en consultant.
In de loop der jaren is het ondersteunen bij emotioneel herstel een grote plaats gaan innemen. Het consultantwerk is nog maar gering.
De praktijkaanduiding 'coaching en advies' werd daarom 'coaching en counseling'.

Willem heeft opdrachtgevers bij overheid, overige dienstverlening en bedrijfsleven.
Hij is aangesloten bij het Noordelijk Netwerk Vertrouwenspersonen.

Willem Dieperink studeerde bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Utrecht en volgde de breed georiƫnteerde post-HBO opleiding voor coaching bij de Alba Academie.
Aan het Bert Hellingerinstituut Nederland volgde hij de opleiding voor Systemisch Coachen. De post-HBO opleiding Verlieskunde volgde Willem bij Herman de Mönnink. Opleidingen voor vertrouwenspersoon volgde hij bij Hubert Consult en bij Governance & Integrity.
De vakkennis wordt onderhouden door deelname aan cursussen, workshops, intervisie en netwerkactiviteiten.

Eerder werkte Willem als juridisch beleidsadviseur, consulent en interim manager, merendeels voor de Provincie Utrecht. Hij was therapeutisch pleegouder en vervulde bestuursfuncties in sociaal cultureel werk en jeugdzorg.

Willem Dieperink woont en werkt in de Noarder Pleats, een bijzondere locatie tussen weilanden en water in Smallebrugge (Zuidwest-Friesland). De Noarder Pleats is tevens conferentieoord en logiesaccommodatie. Daar gehouden cursussen en andere activiteiten zijn merendeels gelieerd aan coaching en counseling. Ook wordt de accommodatie verhuurd aan derden en zijn er twee ruime comfortabele vakantiehuizen te huur.

De stijl van werken van Willem is en nuchter en met gevoel.
Hij maakt heldere afspraken en is resultaat- en toekomstgericht.